4/26/2012

weekend in vienna


 

  
 









casual odjeca za visekilometarsko hodanje po Becu. Uskoro vam pokazem neke predivne komade odjece koje sam kupila na putovanju. Do tad puno poljubaca.

4/12/2012

Tutorials


Potrbno: 
čvršći materijal
makaze
nitne ili šljokice
ljepilo
elasticna traka

Proces izrade:
izrezati dva trokuta istih dimenzija, presaviti ih na gornjem kraju i spojiti u sredini s nitnom ili ljepilom.
kragnu mozete ukrasiti nekim detaljima po svom izboru i na svoj nacin. krajeve povezite elasticnom trakom.
i kargna je spremna.


  Nekoliko prijedloga od mene:



4/08/2012

Intervju za Style.rs

Lookbook fashionista Ajla Hodžić


Ajla Hodžić je 20-godišnja Sarajka koja vintage pretvara u avangardno.
Ova studentice stomatologije koja neodoljivo podsjeća na Audrey Tautou, glumicu poznatiju po ulozi Amélie, je ekspert da vječnu klasiku upotpuni po kojim smjelim dodatkom. Za sebe kaže da inspiraciju nalazi u snovima, a modni dizajn joj je iskonska ljubav. Svih 20 lookova kojima oduzima dah i komentare možete pogledati na njezinom Lookbook profilu.
Opiši svoj stil u 3 riječi.
Vintage, retro kombinovano sa vlastitom imaginacijom.
Što te inspirira?
Inspiraciju trenutno pronalazim u nekim dizajnerskim komadima 60-ih godina, iako to sve zavisi od mog raspoloženja. Često se dogodi da u snu pronađem inspiraciju, tako da već ranim jutrom svjesna sam da bih mogla stvoriti nešto magično, što pripada samo mojoj mašti.
Pratiš li Fashion Weekove i koji ti je najdraži dizajner?
Fashion weekove pratim, naravno koliko mi moje slobodno vrijeme dozvoljava.
A od svijetskih dizajnera čiji rad isključivo cijenim izdvojila bih: Pierre Cardine , Elsa Schiaparelli, Karl Lagerfeld, Bella Freud, Sylvia Ayton, Zandra Rhodes.
Kupuješ li online, ako da, u kojim online trgovinama?
Pratim dosta online trgovina. Međutim ne usuđujem se ništa naručiti. Volim osjetiti pod rukom materijal od kojeg je napravljeno nešto što želim.
Tri najdraža odjevna predmeta koja posjeduješ?
Haljina cvijetnog uzorka (Miss Selfridge), crveni kaput (koji su mnogi imali priliku vidjeti na mojim slikama, koji je ujedno stariji od mene) i za treću stvar se malo teško odlučiti ali bi to vjerovatno bile Crne cipele visoke potpetice.
Zašto stomatologija/ grafički dizajn?
Modni dizajn je moja jedina i istinska ljubav, nešto sa čim se želim baviti u budućnosti. A stomatologija se slučajno desila i predstavlja trenutno samo jedan od izazova u mom životu.
Radiš mnogo DIY stvari? Na koju si najponosnija?
Da, dogodi se da napravim više DIY komada za kratko vrijeme , međutim sve to zavisi od mog slobodnog vremena. To su komadi koje zamislim, a trenutno ne postoje na tržištu, tako da sam primorana izraditi ih sama. Od svih DIY komada izdvojila bih pončo koji sam izradila prije par mjeseci.
Odakle ideja za ljubičastu kosu?
Možda ću vas razočarati ali ljubičasta kosa je jos samo jedan od trikova Photoshopa. Inače nisam toliko hrabra da bih obojila kosu nekom tako ekstravagandnom bojom.
Tko ti radi fotografije za lookbook?
Najčešće je moj momak taj koji me fotografiše , a ja sam ta koja sve to uljepša i uklopi u nešto što ste svi u prilici da vidite. Služim se Photoshopom. I da, to je još jedna od stvari koje obožavam koristiti.

4/01/2012

another sunday


                              Dzemper : ZARA





                            Jeans: H&M 
            Cardigan: ZARA