10/12/2012

MOJ STIL ZA PUSHIT MAGAZINE


AJLA HODŽIĆ | MODNI DNEVNIK

Ajla Hodžić Slika

Stil je individualna karakteristika i način na koji se pojedinac predstavlja i ističe iz mase. Svoj stil bih opisala kao dječački sa dozom ženstvenosti i elegancije, ali uvijek dosta prirodan, bez mnogo šminke i nepotrebnih dodataka.
Ovisna sam o visokim potpeticama, krznu, koži, šeširima, metalnim ogrlicama i šljokicama. Inspiraciju pronalazim u dizajnerskim komadima šezdesetih iako sve zavisi od raspoloženja. Kada nešto oblačim jako mi je bitno da mi dobro pristaje, da se osjećam udobno i naravno, da nije mainstream.

Ponedeljak – Kombinacija inspirisana početkom jeseni uz dodatak krzna za hladna jutra.

Utorak – DIY hlače geometrijskog uzorka uz bijelu bluzu dosta je razigrana i dinamična a ujedno i izbalansirana kombinacija.

Srijeda – Malo elegantnija kombinacija, ali i dalje dosta opuštena za šetnju gradom, odlazak u pozorište ili galeriju.

Četvrtak – Plava beretka, koju naprosto ne bih skidala, savršeno pristaje uz mornarski uzorak i kožne hlače. Idealna kombinacija za šetnju gradom i dugosatnu kupnju.

Petak – Konačno vikend, vrijeme je za opuštanje i dosta smjelije kombinacije. Omiljene cipele s metalnim vrhom i skinny jeans uz leopard uzorak na bundi.

Subota – Večernja kombinacija koja otkriva ženstvenost, elganciju i pomalo agresivniju stranu mene. Idealno za tulumarenje do kasno u noć.

Nedelja – Dan provodim odmarajući i u šetnji sa psom pa sam se odlučila za opuštenu kombinaciju.
- Ajla Hodžić